Rallye Střela Kralovice 2009

2009-11-06
Veterán

   Již osmý ročník automobilových závodů v Rallye Cupu se jel o víkendu 6-7.11. v Kralovicích na severním Plzeňsku. Na start závodu se tak postavilo celkem 86 závodních posádek. Mezi nimi nechyběly jak závodní speciály ze skupiny historiků, tak i novějších. Mezi startujícími posádkami byli i tolik známé závodní dvojice Michal Trojan a Jiří Benda, Jan Šuba a Martin Šuba nebo Tomáš Maršálek a Bohumil Čekan. Zajímavostí bylo, že také na letošním ročníku se objevila rodinná dvojice Václav Mulač, tentokrát se svou dcerou Kateřinou.
   Počasí letošnímu ročníku docela přálo. Navzdory ranní mlze, která Kralovice a okolí zasáhla, závod získal přesto na své oblibě. Během sobotního odpoledne však vysvitlo slunce, které tak přilákalo o to více lidí. Podél tratí se tak sešlo na stovky až několik tisíc nedočkavých diváků, dychtících sledovat utkání závodníků na trati.
   Během závodů došlo k několika nehodám a drobným karambolům, při kterých se naštěstí nikdo ze závodníků nezranil. Několik aut během rychlostních zkoušek vylétlo dokonce z vozovky. Více jak tři desítky závodních posádek z tohoto závodu odstoupilo. Přesto však kralovický závod získal na svém úspěchu.

Text:  Michal Šebek, Vláďa Duda st.
Foto:  Aleš Kovář

Veterán
Veterán
Veterán
Veterán
Veterán
Veterán
 
 

 
img img img img img img img img
Eurooldtimers.com - Veterání, oltimer, historická vozidla Eurooldtimers.com - Veterání, oltimer, historická vozidla
19.9.2024
Copyright © 2000 - 2024 EuroOldtimers.Com TOPlist Reklama | Kontakt