Stvořidla 2010

2010-06-11
Veterán

   Bylo vedro až k padnutí. Zachránila nás řeka – Sázava. Zní to dost dramaticky? Teploty přes třicet stupňů ve stínu totiž opravdu na padnutí byly. Lekali návštěvníci i kulometčíci XI. Setkání majitelů a příznivců sovětských motocyklů, nikoli však stroje samy. Těch se ve vodáckém kempu Stvořidla sešlo více než sedmdesát a bylo co obdivovat. Od poválečných „emek“ přes „káčka“ v perfektním stavu až po novější naleštěné Dněpry a ty nejnovější Uraly. Různé barvy, provedení, styl. Jedno však bylo opět u všech společné. Válce do strany plněné karburátory. Klasika a krásná podívaná pro všechny návštěvníky kempu v termínu od 11. do 13. června.
   Páteční posezení u ohně s živou hudbou končilo až po sobotním svítání. Přesto stáli v deset dopoledne všechny posádky hrdě na startu již druhého ročníku SovMotCentr Rally na základě slepé mapy. Tři nedojeli. S takovými ztrátami se ale počítalo. Na ostatní v cíli čekaly ještě tři úkoly (jízda poslepu, hod prasklým rámem motoru s prasklou klikou a překlad z ruštiny), poté studené pivo, vynikající guláš a polévky, ochlazení v Sázavě a k večeru také ukázka bitvy se zákeřným talibanem. Po vyhlášení vítězů a poražených z rally opět propukla volná zábava za praskání ohně a živého zpěvu. Bylo veselo.
   Kompletní výsledkovou listinu 2. ročníku SovMotCentr Rally najdete na našich webových stránkách www.dnepr.cz nebo www.ural.cz v sekci „Srazy – doba minulá“. Nutno dodat, že pro letošní ročník se nám podařilo najít sponzora firmu KS Pavel Šulc díky níž byly zajištěny velmi hodnotné ceny do soutěže.
   A závěrem? Myslím, že setkání se opět vydařilo, účastníci odjížděli spokojeni a pořadatelé patřičně unaveni. Tak to má být. Již teď se můžeme těšit na podzim do Rozhraní s dostatkem terénních vložek -:).

Pavel a Lucie Kučerovi

Veterán
Veterán
Veterán
Veterán
Veterán
Veterán
 
Veterán
Veterán
Veterán
Veterán
Veterán
Veterán
 
Veterán
Veterán
Veterán
Veterán
Veterán
Veterán
 
 

 
img img img img img img img img
Eurooldtimers.com - Veterání, oltimer, historická vozidla Eurooldtimers.com - Veterání, oltimer, historická vozidla
19.9.2024
Copyright © 2000 - 2024 EuroOldtimers.Com TOPlist Reklama | Kontakt